utorak, 24 decembar 2013 07:25

Premijera predstave "LOS YUGOSLAVOS"

Rate this item
(0 votes)

Dramsko delo “LOS YUGOSLAVOS” Huana Majorge, jednog od najperspektivnijih španskih pisaca, imaće praizvedbu sredinom decembra u Beogradu, Lazarevcu i Užicu, u režiji Stevana Bodrože. Lazarevački Puls teatar, Narodno pozorište Užice i Bitef teatar u Beogradu su koproducenti ovog dramskog teksta.
Glavne uloge su poverene Andreju Šepetkovskom, Bojani Zečević, Darku Bjekoviću i Ani Jovanović, a ostatak ansambla čine glumci Puls teatra i plesači Bitef teatra.
Premijerna izvođenja zakazana su za 16. decembar u BITEF TEATRU, 17. i 18. decembar u PULS TEATRU u LAZAREVCU i 24. i 25. decembra u NARODNOM POZORIŠTU UŽICE

Koproducenti su tog dramskog teksta koji je nazvan prema madridskom kafiću u kojem kockanje nije zabranjeno, sluša se muzika i žene plešu, u kojem su ljudi neposredniji, topliji i gde jedni pokušavaju da uteše druge, a akteri su Jugosloveni koji žive u Šaniji, odnosno Madridu.

Prema rečima reditelja Bodrože, Jugosloveni su samo metafora, svojevrsno “platno”, na koje akteri te drame projektuju svoju čežnju za drugačijim, sadržajnijim i uzbudljivijim životom.

Na premijernim izvođenjima u Bitef teatru i Lazarevcu prisustvovaće i autor te drame Huan Majorga.

Predstava je realizovana uz pomoć Instituta Servantes i Ambasade Španije u Beogradu.

Read 1545 times Last modified on sreda, 18 decembar 2013 12:24

logo pozorista 250

Trg partizana 12 - 31000 Užice, Srbija

centrala (031) 522-097, 519-966

 

XXVIII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL UŽICE 

od 1-7. novembra 2023.

Sve o njemu i prethodnim festivalima pogledajte na:

www.JPF.uzickopozoriste.rs

Pozorište na socijalnim mrežama

Ovog meseca na programu