petak, 12 februar 2021 08:53

Premijera predstave "Boli kolo" 14. februara u 19:30 na velikoj sceni

Rate this item
(1 Vote)

Užički glumci se vraćaju na pozornicu premijerom predstave "Boli kolo"

Posle višemesečne pauze glumci Narodnog pozorišta iz Užica vraćaju se svom repertoaru i igri pred publikom i - to premijerom.

Za nedelju 14. februara u 19:30 na velikoj sceni ove kuće zakazano je prvo izvođenje predstave „Boli kolo“, po tekstu Dimitrija Kokanova, a u režiji Jovane Tomić. Premijera ovog komada trebalo je da bude igrana 5. novembra prošle godine, ali je otkazana zbog nepovoljnih epidemioloških prilika.

„Boli kolo“, kao polaznu tačku uzima stvarni događaj, ubistvo koje je ubica na društvenim mrežama objasnio sa „Nisam hteo“, prethodno ukazavši na uzroke i krivce i odavši počast ubijenoj ljubavi. Biljana Zdravković, Vanja Kovačević, Branislav Ljubičić i Hadži Nemanja Jovanović u glumačkoj podeli igraju dva para. Jedan su visokoobrazovana žena, naučnica i njen partner, mlađi muškarac iz radničke klase, a drugi moćnik sumnjivog biznisa i lepotica koja radi kao fitnes instruktorka i model. Prostori u kojima se dešava radnja prestave su teretana, sala za fizičko, tuševi, mali prozori za voajerizam, najavljeni su i dimni efekti na sceni.

Koreografiju predstave potpisuje Igor Koruga, kostimograf je Maja Mirković, a autor muzike Luka Mejdžor.

Premijera će biti izvedena uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera uz obavezno nošenje maski svih koji ulaze u dvoranu.

Read 1483 times Last modified on utorak, 02 mart 2021 12:58

logo pozorista 250

Trg partizana 12 - 31000 Užice, Srbija

centrala (031) 522-097, 519-966

 

XXVIII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL UŽICE 

od 1-7. novembra 2023.

Sve o njemu i prethodnim festivalima pogledajte na:

www.JPF.uzickopozoriste.rs

Pozorište na socijalnim mrežama

Ovog meseca na programu