nedelja, 11 novembar 2018 22:42

(0 votes)

23. JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL
05 -12. NOVEMBRA 2018.

Stručni žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, u sastavu:

1. Lenka Udovički, rediteljka - predsednica žirija
2. Dragana Varagić, glumica - članica žirija
3. Slobodan Obradović, dramaturg - član žirija
4. Dario Harjaček, reditelj - član žirija
5. Janko Ljumović, producent - član žirija

Doneo je sledeću odluku:

1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU PREDSTAVU – dodeljuje se predstavi „Zašto je poludeo gospodin R“, Rajnera Vernera Fasbindera u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, u režiji Boba Jelčića. Odluka je doneta jednoglasno.

2. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU – dodeljuje se Bobi Jelčiću za režiju predstave „Zašto je poludeo gospodin R“, Rajnera Vernera Fasbindera u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

3. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – dodeljuje se Milici Grujičić za ulogu Verenice u predstavi „Krvave svadbe“ u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Grad teatra Budva. Odluka je doneta većinom glasova.

4. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – dodeljuje se Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi „Zašto je poludeo gospodin R?“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

5. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU – dodeljuje se Jasmini Holbus za predstavu „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

6. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU – dodeljuje se Tatjani Radišić za predstavu „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor. Odluka je doneta većinom glasova.

7. Nagrada ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU – dodeljuje se Ani Mariji Veselčić za ulogu Bjanke u predstavi „Kroćenje goropadnice“ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split. Odluka je doneta jednoglasno.

8. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA i NAGRADA POLITIKE „AVDO MUJČINOVIĆ“ - dodeljuje se Joakimu Tasiću za ulogu Simeona Njegovana, mladog gazde, u predstavi „Korešpodencija“ u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

9. Specijalna NAGRADA ARDALION – ravnopravno se dodeljuje kompozitorki Ireni Popović Dragović za muziku u predstavi „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor i glumačkom ansamblu predstave „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

Read 772 times Last modified on ponedeljak, 12 novembar 2018 14:00

logo pozorista 250

Trg partizana 12 - 31000 Užice, Srbija

centrala (031) 522-097, 519-966